عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 2 مهر 1392
بازدید : 1699
نویسنده : سردبیر

یکی از پر مخاطب ترین برنامه های مذهبی که درایام سال و به خصوص محرم وصفر در شهر یزد و خصوصا فیروزآباد برپا میگردد مراسم روضه خوانی است. روضه مجلسی مذهبی است که در خانه ها برگزار می شود و میزبان ضمن پذیرایی از میهمانان ترتیبی اتخاذ می نماید که  مبلغان مذهبی و نوحه خوانان مردم راارشاد کنند. جلسات روضه بعلت اینکه مخاطب زیادی دارد می تواند بسیار مفید باشد چون در مجلس روضه مردم دور هم جمع مي شوند، همديگر را مي بينند، از درد و گرفتاري هم با خبر مي شوند وبا گريه بر سالار شهيدان دلشان را شست  وشو مي دهند و باطن شان را پاك مي كنندو بسياري از مشكلات يكديگر را  حل کرده و به كمك هم مي شتابند . که در فیروزآباد  علاوه بر دید بازدید انجام گرفته و در شب آخر معمولا پذیرایی چربی از  شرکت کنند گان به عمل میاید حال بماند که  مردم تا چه اندازه  از اثرات معنوی آن بهره می برند. شرکت در جلسات روضه خوانی میتواندکارکردهای زیادی داشته باشد که باید برای آن برنامه ریزی شود یکی از مهمترین کارهائی که باید انجام شود جلوگیری از سخنرانی افراد بیسواد وکج سلیقه است در موارد زیادی دیده می شود که خانمها از صبح تاظهر به دنبال یکی از سخنرانان به مجالس روضه زیادی رفته ودرهمه مجالس حرف های تکراری وگاهأ غیر واقعی او راشنیده اند وبدون کسب فیض برگشته اند .

درایران رونق روضه خواني بعد از صفويه شروع شد و تا اواخر دوره قاجاريه همیشه پادشاهان سعي مي كردند در مجالس وعظ و روضه خواني شركت كنند. ولی اساس روضه خواني بر مي گردد به سنت پيامبر. روايتي هست بدين مضمون: من بكي او ابكي او تباكي وجب له الجنه. يعني كسي بگريد يا بگرياند يا حالت گريه به خود بگيرد در سوگ سيدالشهدا، بهشت بر او واجب است. در ایران  قبل ازانقلاب  واعظین و روحانیون  از طرف حکومت وقت حمایتی نمشدندو یا اگر بود حمیات هدفمندی صورت میگرفت صرفا در جهت کنترل اوضاع بود.  همراه با انقلاب اسلامی و نقش ویژه روحانیون بتدریج حوزه های علمیه در مناطق مختلف رشد کرده به طوری که در اکثر شهرستان های ایران این حوزه ها تاسیس شد چنانکه  دانشگاهها نیز رشد بسیاری را داشتند . که خروجی این حوزه ها روحانیون و محققان دینی بوده اند در فیروزآباد نیز در این سالهای اخیر طلبه های در حوزه های علمیه پرورش یافته یا در حال علم آموزی هستند.

اما باید دید که اثرات روضه ها چیست و تا چه حد میتواند نیاز های جوانان امروز توسط واعظان و مبلغان دینی پاسخ گویی شود . در مجالس فیروزآباد اکثر افراد میان سال و یا پیر حضور دارند و یا اقوام فرد برگزار کننده  افرادی که در شخصیت خود به ثبات رسیده اند و پند و  نصیحت تاثیر بنیادی را در آنها ندارد و صرفا در شب آخر بدلایلی غیر از هدف روضه خوانی مجلس شلوغ میگردد.

در مطالب بعدی به آماری از روضه خوانی تاریخچه و هزینه هایی که در طول سال برایآن صرف می شود  اشاره می نماییم.



مطالب مرتبط با این پست :

آخرین اخبار فیروزآباد را در اینجا دنبال نمایید و نظرات خود را با ما مطرح نمایید.

نظر شمل در مورد تشکیل شورای محل چیست؟

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 138
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 160
بازدید ماه : 360
بازدید کل : 327461
تعداد مطالب : 212
تعداد نظرات : 418
تعداد آنلاین : 1

RSS

Powered By
loxblog.Com